Παρουσίαση - Ενημέρωση Υφυπουργού Αθλητσιμού

Μαρκόπουλο, 19/4/2021

Προς τα Σωματεία – Μέλη της ΕΟΙ

Σας προωθούμε την παρουσίαση - ενημέρωση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς και την παρουσίαση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού για το σύστημα αξιολόγησης αθλητικών ομοσπονδιών "Χίλων", στην τηλεδιάσκεψη/διαβούλευση των αθλητικών φορέων που πραγματοποιήθηκε χθες, 18 Απριλίου 2021.

Την ΕΟΙ εκπροσώπησε ο πρόεδρός της κ.Κώστας Καρακασίλης, ο οποίος στην παρέμβασή του, μεταξύ άλλων:

• εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η ΕΟΙ αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση στη «Διακυβέρνηση» στο σύνολο των 27 ολυμπιακών ομοσπονδιών και δεσμεύτηκε το νέο ΔΣ να συνεχίσει την ίδια χρηστή διοίκηση της Ομοσπονδίας.
  • επισήμανε τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος και την ύπαρξη δύο αθλητών στο άθλημά μας (ιππέα και ίππου) και διεκδίκησε την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς και των ελέγχων antidoping και για τους αθλητικούς ίππους και όχι μόνο για τους αθλητές όπως εξήγγειλλε ο Υφυπουργός.
  • τόνισε ότι το Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας Μαρκοπούλου αποτελεί το σπίτι της Ελληνικής Ιππασίας και το γεγονός ότι η ΕΟΙ συμβάλει στη συντήρησή του και λειτουργικότητά του και το κρατά ζωντανό με τις εθνικές και διεθνείς ιππικές διοργανώσεις της, και ότι οποιαδήποτε περαιτέρω αξιοποίηση του  θα πρέπει να περιλαμβάνει το άθλημα και την ΕΟΙ. Ο Υφυπουργός διαβεβαίωσε για την στήριξη του στο θέμα του ΟΚΙΜ.

Σημειώνουμε ότι ο Υφυπουργός ανακοίνωσε επίσης ότι θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για την εγγραφή σωματείων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, μετά την έκδοση σχετικής ΚΥΑ, και εντός Απριλίου θα καταβληθεί η οικονομική ενίσχυση στα σωματεία που ολοκλήρωσαν την προεγγραφή τους στο μητρώο, από 11.12.2020 έως και 31.12.2020.

Επισυναπτόμενα αρχεία
Download this file (ΧΙΛΩΝ 18 04 2021 v4.pdf)ΧΙΛΩΝ 18 04 2021 v4.pdf