AIA

Μαρκόπουλο, 27/4/2021

Προς τα Ιππικά Σωματεία – Μέλη της ΕΟΙ με υποψήφιους αθλητές ΑΙΑ

Κύριοι,

Κατά την θεωρητική εξέταση ΑΙΑ που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 21.3.2021 υπήρξαν 165 επιτυχόντες από όλη την Ελλάδα.

Στις 22.4.2021, το ΔΣ της ΕΟΙ ενέκρινε το τροποποιημένο Αγωνιστικό Πρόγραμμα 2021, στο οποίο περιλαμβάνεται πρόβλεψη για διοργάνωση ΑΙΑ στις 15.5.2021 κατ’αρχήν στη Νότιο Ελλάδα, υπό την αίρεση των περιοριστικών μέτρων κατά της διάδοσης του κωρονοϊού και της έγκρισης της διοργάνωσης από την ΓΓΑ. Εφόσον πραγματοποιηθεί, σε αυτή την ΑΙΑ θα γίνουν θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για όλους και πρακτικές για όσους πέρασαν το θεωρητικό μέρος στις 21.3.2021.

Λόγω της σημερινής αβεβαιότητας της διεξαγωγής της ΑΙΑ 15.5.2021 και για αποσυμφόρηση της ΑΙΑ όταν γίνει, αλλά και εξυπηρέτηση των υποψηφίων και των σωματείων τους, το ΔΣ της ΕΟΙ αποφάσισε εκτάκτως να συστήσει κλιμάκια εξεταστών ΑΙΑ για πρακτικές εξετάσεις επιτόπου εντός των εγκαταστάσεων σωματείων σε όλη την Ελλάδα και αποκλειστικά για υποψηφίους που έχουν ήδη περάσει το θεωρητικό μέρος στις 21.3.2021.

Προϋποθέσεις για την έγκριση της επιτόπου πρακτικής εξέτασης είναι :

1. να υπάρχουν τουλάχιστον 10 υποψήφιοι αθλητές που έχουν περάσει το θεωρητικό μέρος στις 21.3.2021 (οι 10 υποψήφιοι δεν είναι απαραίτητο να είναι από το συγκεκριμένο σωματείο)
  2. να μπορεί να στηθεί ο στίβος ντρεσάζ 20 Χ 40 και το τεστ Caprilli για την Υπερπήδηση Εμποδίων, ειτε παράλληλα είτε σε δεύτερο χρόνο
  3.  το σωματείο να μεριμνήσει για την παρουσία γιατρού και ασθενοφόρου κατά τη διάρκεια της εξέτασης
  4. να τηρηθούν τα εγκεκριμένα Υγειονομικά Πρωτόκολλα στην μορφή που ισχύουν την ημερομηνία της επιτόπου πρακτικής ΑΙΑ (https://www.hef.gr/attachments/article/69/protokollo_dressage.pdf  https://www.hef.gr/attachments/article/68/ygeionomiko_protokollo_30.3.pdf )

και επιπλέον,

1. οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε συγκεκριμένη σειρά και ωράριο προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, που θα κοινοποιηθούν στην ΕΟΙ εκ των προτέρων για έγκριση και θα τηρούνται με ευθύνη του Σωματείου

Διευκρινίζεται ότι η συγκεκριμένη απόφαση ΔΣ και ο τρόπος επιτόπου πρακτικής εξέτασης είναι έκτακτης φύσης λόγω των εξαιρετικών συνθηκών και περιορισμών εξαιτίας της πανδημίας.

Σας ευχαριστούμε και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία ή διευκρίνση,