Για ελέγχους COVID στις προπονήσεις

Μαρκόπουλο, 5/11/2021

Προς τα σωματεία-μέλη της ΕΟΙ

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις νέες Διευκρινιστικές Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την άθληση στο σύνολο της Επικράτειας, υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19 , για τα αθλήματα χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας όπου περιλαμβάνεται η ΙΠΠΑΣΙΑ, προβλέπονται τα κάτωθι:

ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ:

Αθλητές έως και 17 ετών: ένα (1) self test ανά εβδομάδα παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας.

Αθλητές 18 ετών και άνω: ένα (1) rapid test την εβδομάδα

* εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ

** Για τα αθλήματα αυτού του επιπέδου επικινδυνότητας, όταν διεξάγονται σε κλειστούς χώρους ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις με τους ανοικτούς χώρους

***Oι προπονητές ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα ελέγχων των ενήλικων αθλητών του αθλήματος

ΑΓΩΝΕΣ:

Αθλητές έως και 17 ετών *: PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή self test παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα. Διευκρινίζεται ότι η διενέργεια self-test δεν ισχύει στο άθλημα της ιππασίας, με βάσει τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του αθλήματος λόγω της φύσης του αθλήματος (ατομικό/χωρίς συγκεκριμένη ώρα έναρξης και λήξης της αγωνιστικής δραστηριότητας κάθε αθλητή/αθλήτριας)

Αθλητές 18 ετών και άνω : PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών

* Το τεστ πριν τους αγώνες προσμετράται στον εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο

**εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ

ΘΕΑΤΕΣ: Επιτρέπεται η παρουσία θεατών στις εξέδρες σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις με τις εξής προϋποθέσεις:

α) να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

β) να φορούν υποχρεωτικά μάσκα καθ’όλη τη διάρκεια παραμονής στις εξέδρες,

γ) με τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.].

δ) να μην υπερβαίνει η πληρότητα της χωρητικότητας των εξεδρών το 50%.

Οι θεατές μπορούν να συνοδεύουν και ανήλικους ηλικίας 4 έως και 11 ετών κατόπιν πραγματοποίησης αρνητικού self-test, και ανήλικους 12 ετών και άνω, κατόπιν πραγματοποίησης αρνητικού PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.

12) Συστήνεται, ιδιαίτερα σε αθλητικές εγκαταστάσεις που φιλοξενούν και αθλούμενους εκτός από αθλητές σωματείων, ο υπεύθυνος φορέας της αθλητικής εγκατάστασης προκειμένου να ελέγχει την τήρηση των ορίων χωρητικότητας του Πίνακα 1, αλλά και για τη δυνατότητα ιχνηλάτησης σε περίπτωση κρούσματος, να τηρεί σε ημερήσια βάση τον «Κατάλογο Εισερχομένων-Εξερχομένων στην αθλητική εγκατάσταση» (βλ. «Έντυπα / φόρμες προς συμπλήρωση» στην ιστοσελίδα «Αθλητισμός & Covid19» της Γ.Γ.Α.).

Σύμφωνα με το πλαίσιο αυτό, στο εξής πρέπει τα σωματεία-μέλη της ΕΟΙ να τηρούν στοιχεία αθλητών και τεχνικού προσωπικού (προπονητές και σταβλίτες) που λαμβάνουν μέρος στις προπονήσεις και να τα αποστέλλουν στην ΕΟΙ κάθε εβδομάδα.

Για τη διευκόλυνση των σωματείων στην υποβολή των στοιχείων έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονική φόρμα υποβολής, στην οποία οι υπεύθυνοι του κάθε σωματείου θα έχουν πρόσβαση μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών συμμετοχών.

Η υποβολή των στοιχείων θα πρέπει να γίνεται κάθε Τρίτη και να περιλαμβάνει τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας. Η 1η υποβολή θα είναι την Τρίτη 16/11/2021 με τα  στοιχεία από Δευτέρα 8/11 έως Κυριακή 14/11).

Τα στοιχεία που θα υποβάλλονται είναι τα εξής:

Υπεύθυνος COVID-19:

Τηλέφωνο υπεύθυνου COVID-19:

Σύνολο εμβολιασμένων αθλητών & τεχνικού προσωπικού:

Σύνολο εμβολιασμένων αθλουμένων:

*

Σύνολο νοσήσαντων αθλητών & τεχνικού προσωπικού (τελευταίου 6μήνου):

*

Σύνολο νοσήσαντων αθλουμένων (τελευταίου 6μήνου):

*

Σύνολο rapid test/PCR test εβδομάδας αθλητών & τεχνικού προσωπικού:

*

Σύνολο rapid test/PCR test εβδομάδας αθλουμένων:

*

Σύνολο self test εβδομάδας αθλητών & τεχνικού προσωπικού:

*

Σύνολο self test εβδομάδας αθλουμένων:

Σύνολο κρουσμάτων εβδομάδας:

*

* Συμπληρώνεται ο συνολικός αριθμός ατόμων, 1 άτομο ανεξαρτήτως αριθμού επισκέψεων στο σωματείο

Με βάση τα στοιχεία που θα αποστέλλονται από τα σωματεία, η ΕΟΙ θα αποστέλλει πλέον στη ΓΓΑ,  σε εβδομαδιαία βάση, και τα στοιχεία ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ, επιπλέον των στοιχείων των ΑΓΩΝΩΝ που στέλνει μέχρι σήμερα.

Όπως αναφέρεται και στις οδηγίες, η αποστολή των στοιχείων αποτελεί προϋπόθεση για τη συνέχιση της αθλητικής δραστηριότητας των σωματείων και των ομοσπονδιών.

Επισυνάπτονται οι Διευκρινιστικές Οδηγίες και οι Επικαιροποιημένες Οδηγίες Διαχείρισης κρούσματος στον αθλητισμό και υπενθυμίζεται άλλη μια φορά ότι στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ, πεδίο «Αθλητισμός & Covid-19», υπάρχει όλη η σχετική πληροφόρηση.

Η Γραμματεία της ΕΟΙ είναι στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.