Έκθεση

Μαρκόπουλο, 18/1/2022

Προς τα σωματεία – μέλη της ΕΟΙ,

αθλητές, προπονητές, κριτές και μέλη της Ελληνικής Ιππασίας

Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση σας προωθούμε πρόσκληση που έλαβε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας από την Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών για την έκθεση "Ίππος: Το άλογο στην Αρχαία Αθήνα", που οργανώνει στη Γεννάδιο Βιβλιοθήκη, από 20 Ιανουαρίου 2022 έως και 30 Απριλίου 2022.

Η έκθεση διερευνά τον πολιτιστικό ρόλο των αλόγων στην Αρχαία Ελλάδα παρουσιάζοντας μια πρόσφατα ανακαλυφθείσα ταφή αλόγων μαζί με αντικείμενα που δείχνουν τη σημασία των αλόγων στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Μερικά από αυτά τα αντικείμενα εκτίθενται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως το Medici Riccardi Horse Head από τη Φλωρεντία.

Σκοπός της έκθεσης, η οποία πέρα από το φιλότεχνο κοινό, απευθύνεται σε οικογένειες και σχολικές ομάδες, είναι να αναδείξει τους διαφορετικούς ρόλους που έπαιζαν τα άλογα στην αρχαία Αθήνα και να διδάξει στους επισκέπτες την ιδιαίτερη σημασία που είχαν στη ζωή των αρχαίων Αθηναίων, μικρών και μεγάλων. Την έκθεση πλαισιώνουν εβδομαδιαία εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ κατά τη διάρκειά της θα πραγματοποιηθούν στο αμφιθέατρο Cotsen Hall της Σχολής έξι διαλέξεις σχετικά με την αρχαία ιππική τέχνη.

Επισυνάπτεται ενημερωτικό υλικό, ενώ περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και τις εκδηλώσεις στο σύνδεσμο:

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΠΠΑΣΙΑΣ

Επισυναπτόμενα αρχεία
Download this file (Hippos - Lecture Series Flyer.pdf)Hippos - Lecture Series Flyer.pdf